Over Ellen

IMG_0401Leuk dat je op mijn weblog TravEllenineurope.com terecht komt! Ik ben Ellen. Als bijna veertiger vind ik mezelf toch nog steeds best jong. In ieder geval niet te oud om met een backpack op pad te gaan (wordt je hier ooit te oud voor?) en in hostels en dorms te slapen.

Jaren geleden ben ik al gegrepen door het reisvirus. Eerst met mijn ouders voorzichtig Duitsland en de alpenlanden verkend, daarna steeds verder Europa in. Altijd actief. Mijn standaard vraag tijdens zo’n vakantie was ‘wat gaan we nu doen?’ of ‘waar gaan we morgen naar toe?’. En toen kwam het moment dat ik voor het eerst zelf op reis ging. Nog mooier! Nu kon ik mezelf ook met de planning en voorbereiding gaan bezighouden. Na de standaard Europese stedentrips ging ik steeds een stukje verder en werden de landen steeds exotischer. Met backpack door behoorlijk wat landen in Azie gereisd. Genoten van het eten, het duiken, de mooie stranden en de tropische regenwouden. En moest ik mensen gaan uitleggen dat reizen toch echt iets anders is dan een georganiseerde twee weekse all-inclusive trip naar bijvoorbeeld Turkije.

De ultieme roadtrip heb ik in 2008-2009 met mijn man ondernomen op onze huwelijksreis. Met onze eigen LandRover Defender 110 met daktent hebben we 80.000 kilometer dwars door Afrika gereden. Geslapen onder de prachtige sterrenhemels met Afrikaanse geluiden op de achtergrond,  jankende hyena’s rond de tent, genoten van thermale baden, de natuur, de wildparken en de ultieme vrijheid. Maar het was ook daar, na een schitterende duik voor de kust van Tanzania in de gezellige bar van 20 Degrees South, dat ik beelden van de Tour de France op TV zag. Na ruim een jaar reizen in Afrika vond ik die luchtbeelden van Frankrijk zo schitterend, dat ik vol ongeloof naar de TV zat te staren. Alles leek zo er mooi, schoon, georganiseerd, netjes, pittoresk en vol historie. Het contrast kon niet groter zijn.

Hoe mooi Afrika en de rest van de wereld ook is, er is nog zo veel meer moois in Europa  te ontdekken. Binnen een paar uur vliegen, kan je jezelf in een compleet andere wereld wanen. Duiken, snowboarden, stedentrips, strandvakanties, bergbeklimmen, pelgrimstochten, strandvakanties, treinreizen. Teveel om op te noemen. Ik vind zo veel dingen leuk. En kan er uren over praten en nadenken. En nu dus ook over bloggen. Ik ben met deze blog eind 2014 begonnen om al mijn reiservaring, – tips en ideeen met jullie te kunnen delen. Inmiddels heb ik ruim 70 verschillende landen bezocht dus kan met een gerust hart zeggen: reizen is mijn Way of Life.

Ik ben verder dol op terrasjes, lekker eten en drinken, de zon, Italiaans ijs en retro jurkjes en voorwerpen!

Ik hoop je hier regelmatig terug te zien. Klik verder op het menu aan de bovenkant van de site en ontdek Europa samen met mij. Naast mijn updates op deze blog kan je mij volgen via Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram.

Heb je een vraag, opmerking, commentaar of wil je over een bepaalde bestemming meer van me weten? Laat wat van je horen. Ik kom graag in contact met je. Je kunt me via de social media kanalen een berichtje sturen. Mailen kan uiteraard ook ellen – apenstaartje – erikwoudstra.nl.

 

Advertenties

3 thoughts

    • Romantiek speelde geen hoofdrol. Die reis hadden we bedacht en toen leek het wel handig om te gaan trouwen. En toen werd de troupsrtij ook gelijk het afscheidsfeestje! 3 vliegen in 1 klap. Maar zowel huwelijk als huwelijksreis waren onvergetelijk!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s