Romantiek in Cinque Terre

IMG_0256.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Na vele bezoekjes aan Italie waar romantiek toch al hoogtij dagen kent, moest dit toch wel een romantisch hoogtepunt van onze trip door Toscane worden. Saillant detail is dat ik naast mijn man, ook met mijn schoonouders Cinque Terre ging bezoeken. Maar ach, er zouden vast wel terrasjes genoeg zijn waar we hen mooi konden installeren zodat wij alle aandacht voor elkaar konden hebben tijdens onze ‘lovers walk’. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen we bij La Spezia de trein instapten, verdwenen de roze wolken om me heen in een sneltreinvaart. Bij elk station werden er meer mensen in de trein gepropt. Ik voelde me met mijn Hollandse 1.80 meter als een klein sardientje in een heel warm blik. Uit de luidspreker in de trein brabbelde de machinist in rap Italiaans allerlei indrukwekkende zinnen die waarschijnlijk zo iets betekenden als dat we maar meer moesten inschikken.

Op het station van onze bestemming had ook iedereen bedacht dat dit een hele handige verzamelplek was. Uit de trein komen was net zo avontuurlijk als er in. Maar na al die hobbels overwonnen te hebben, vielen onze monden open van verbazing toen we het stationnetje van Manarola uitgespuugd werden. En pakte ik voorzichtig mijn mans hand even vast.

IMG_0258.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Manarola, is zo’n leuk charmant dorpjes wat je precies zo van de foto’s kent. Omdat ik dol op zoetigheid ben, is mijn meest doeltreffende vergelijking met Manarola die van een hand vol kleurrijk snoep wat over de berg is uitgestrooid. Alle gebouwen zijn er in kleurrijke pasteltinten geverfd. En in al die gebouwen zitten schattige huizen, leuke toeristenwinkeltjes, hippe kledingzaakjes, gezellige B&B’s en overheerlijke (vis)restaurants. De Italiaanse keuken geurt je tegemoet als je over de ‘cobbled streets’ flaneert.

Helaas, de ‘lovers lane’ die van Riomaggiore naar Manarola loopt, was toen wij er waren afgesloten. Dit is schijnbaar een van de makkelijkste wandelingen die ook nog eens redelijk vlak loopt. En waarbij je dus naast oog voor de natuur en de prachtige uitzichten over zee, ook oog voor elkaar kunt hebben! Maar ook dit mocht de pret niet drukken. De romantiek hebben we alsnog goed gemaakt op een van de vele terrasjes onder het genot van een verkoelend drankje. Ik kan me zo voorstellen dat de zonsondergangen vanaf deze plek ook fenomenaal moeten zijn.

IMG_0500.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Je zult zelden mensen horen die het hier niet mooi of bijzonder vinden. Helaas heb ik maar een van de vijf dorpjes bezocht. Cinque Terre bestaat in totaal uit vijf prachtige dorpjes (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso) die stuk voor stuk ontzettend lastig te bereiken zijn. Als je alle dorpjes wilt bezoeken en hier ook langere tijd wilt doorbrengen, dien je een grote zak geld mee te nemen. Of een ongelimiteerde credit card natuurlijk. Cinque Terre is namelijk net zo duur als dat het er mooi is.

Als ik een keer terug ga naar deze regio (en dat komt zeker terug in mijn #wednesdaywishes), zou ik toch wel een wandeltocht willen maken van dorpje naar dorpje. Er liggen hier geweldige wandelpaden. Deze paden geven je een goed zicht op de bijzondere manier waarop hier olijven, druiven en andere gewassen groeien en geteeld worden. Overal liggen irrigatiekanalen en zijn liften geplaatst om te kunnen oogsten. De dorpen kennen een bijzonder micro-klimaat. Het is hier ook net wat warmer en vochtiger dan in het achterland.

DSC00651.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Als je een keer naar Cinque Terre wilt gaan, probeer dan het hoogseizoen te vermijden. Ik was er in mei en zelfs toen was het voor mijn gevoel al behoorlijk druk. De prijzen voor overnachtingen stijgen gedurende het jaar met de temperatuur mee. Juli en augustus zijn de duurste maanden.

Als liefhebber van Italie is Cinque Terre een must-go. Het is zo’n bestemming die voldoet aan al je verwachtingen en zelfs meer dan dat! Zo eentje waar je altijd met een glimlach om je mond aan terugdenkt. La dolce vita, bella Italia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s