Pelgrimeren in Nederland

IMG_2398.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Een pelgrimsroute? Wandelen? Dacht het niet! Dat is toch iets voor gepensioneerden die in hun Jut en Jul outfits voorbij schuiven. En geitenwollen sokken aanhebben en een rugtas vol krentenbollen en thermoflessen met koffie. En dat alles onder het mom van afzien tijdens een bedevaartstocht voor het geloof. Dat was in ieder geval het beeld dat ik er bij had. Totdat ik in 2013 voor het eerst een groot deel van de Camino Frances ging lopen. En besmet werd met het wandelvirus. Klik op de foto om meer te lezen over mijn Nederlandse pelgrimstocht.

Advertenties

2 thoughts

  1. Wandelen, is zeker mooi echter voor mij is een dag wandelen wel genoeg. Als ik spul moet meeslepen dan liever niet šŸ™‚ Maar mooi verhaal Camino Frances trail. Heb je ook de Santiago trail gelopen?

    Like

    • Ik heb inderdaad van Burgos tot aan Santiago de Compostela gelopen. Het voordeel van zo’n drukke pelgrimsroute is dat je plenty albergues hebt onderweg om goedkoop in te overnachten. En het is Spanje dus er is ook genoeg horeca om je van eten te voorzien. Dus ja, we slepen een kilo of 8 aan bagage mee maar geen tentje en/of kookspullen. Denk dat ik het anders ook een stuk minder leuk (lees: te primitief) zal vinden.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s