Blogtag

IMG_0213.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Tari nomineerde mij van de week voor deze ‘blogtag’. Had al wat blog tags bij anderen voorbij zien dus maar superleuk natuurlijk. Thanx voor de uitnodiging. Invullen duurt natuurlijk altijd langer dan verwacht dus terwijl ik al lang in bed moet liggen, zit ik dit te typen. Maar ik doe het graag voor je Tari!

De regels van de blogtag:
– Link naar deze blogpost van Sylvia, zij heeft deze blogtag bedacht
– Vermeldt degene die jou genomineerd heeft
– Gebruik als afbeelding een favoriete foto van jou die met het getal 3 te maken heeft
– Beantwoord de elf vragen
– Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat jij ze genomineerd hebt

IMG_0213.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Een foto die te maken heeft met het getal drie. Moest er even over denken maar onmiskenbaar is dit het Toscaanse landschap in Italie. En volgens plan ga ik in 2015 drie keer naar Italie. Afgelopen januari ben ik een paar dagen naar Turijn geweest, rond Pasen ga ik de omgeving van Napels verkennen en in het najaar als de vakantiedagen het toelaten nog een leuke stedentrip.

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Oei dit gaat wel op reclame lijken. Ik heb namelijk een Apple gezinnetje; laptop, Iphone en Ipad. Deze drie-eenheid ligt meestal binnen handbereik als ik aan het bloggen ben. Bloggen doe ik meestal in de woonkamer, lekker aan de eettafel.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Mooie, aansprekende foto’s die een aanvulling zijn op de tekst die ik lees.
Bij de ‘about’ pagina lees ik graag wat achtergrond informatie over de blogger.
En als laatste vind ik een duidelijke navigatie prettig. Oei, betekent dus dat ik met mijn eigen blog nog wel wat werk te verzetten heb.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?
Het overkoepelende onderwerp op mijn blog is reizen in Europa. Daar binnen vind ik stedentrips en roadtrips met auto leuk en heb ik sinds mijn eerste camino naar Santiago de Compostela een zwak voor Lange Afstands Wandelingen in binnen- en buitenland.

4. Wat zijn de drie populairste blogs op je blog?
Ik ben een echt groentje want ik had hier nog helemaal niet naar gekeken, laat staan dat ik het 1/2/3 kon vinden. Maar na wat zoeken heb ik hier de top 3 klaar gezet.

– De beste tips om probleemloos een auto te huren
– Waarom Lissabon altijd een goed idee is
– De 6 meest praktische tips voor je bezoek aan Istanbul

Realiseer me gelijk dat ik vaker de statistieken in moet duiken. Leuk om hier (een beter) beeld bij te krijgen. Weer wat geleerd!

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Dat Europa een super gaaf, mooi en prettig bereisbaar continent is. De mooie dingen liggen hier voor het oprapen. Ik kom ik de buurt van 100 bezochte landen maar elke keer terug in Europa, realiseer ik me dat je niet perse naar de andere kant van de wereld hoeft, om een mooie reis te maken. Er zijn nog zoveel onontdekte plekjes.

Verder wil ik mensen stimuleren altijd oren en ogen open te houden. Je vakantie begint niet pas als je op de plek van bestemming bent. Ook onderweg is vaak veel moois te zien.

Tsja, en bereiken. Ik ga er van stralen als mensen mij om een advies vragen over een locatie, luchthaven of gang van zaken in een land. En ik krijg rode vlekken als later bijkt dat mensen mijn advies daadwerkelijke hebben opgevolgd.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Er is de afgelopen maanden een nieuwe wereld voor me open gegaan. Instagram is mijn favoriet en ben heel blij met mijn inmiddels 450 volgers. Op maandag plaats ik een ‘mondaymemory’, op dinsdag een ‘tuesdaythought’, op woensdag een ‘wednesdaywish’ en op vrijdag een ‘fridayfood’. En zo nu en dan nog wat ad random foto’s.

Op Twitter volg ik vooral veel andere bloggers en krijg ik altijd heel veel zin om te gaan bloggen en op reis te gaan. De diversiteit aan leuke artikelen die voorbij komen vind ik fascinerend.

Facebook kende ik al en gebruik ik voor mijn blog niet zo heel veel. Recent heb ik Pinterest ontdekt en nu probeer ik elke week wat borden te vullen. Maar ja, ik kan niet alles tegelijk doen dus dat gaat langzaam. Vooral omdat ik tijdens het uploaden zoveel mooie foto’s van mezelf maar vooral ook van anderen tegenkom.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Nadelen? Ik ondervind zelf alleen maar voordelen van het bloggen, zoals;
– de regie helemaal zelf in handen hebben over mijn blog en doen wat ik leuk vindt
– het vergroten van zowel de voor- als napret en
– last but zeker niet least de leuke contacten met andere bloggers. De tips en trucks vliegen me soms om de oren.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Deze bloggers met wie ik het meeste contact heb zijn Marcella, Sandra en Daphne. Leuk altijd om reacties op blogs, likes of foto’s te krijgen.

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Ik lees graag de blogs van Sandra op Travelbysan.nl. Ik ben pas 1 keer in de States geweest en dat was 10 dagen New York maar ik heb daar nog veel te ontdekken merk ik. De blogs van Laura op Blogaholic.nl vind ik erg leerzaam en geven mij het gevoel dat er nog heeeeel veel mogelijk is wat ik nog moet doen. En als ik de verhalen lees en foto’s zie van Antonette op we12travel.nl moet ik bijna wel in actie komen en plannen maken. Heerlijk.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Het allerliefste lees ik over bestemmingen waar ik zelf naar toe ga of van plan ben om naar toe te gaan. Ik maak meestal een selectie van de beste tips. Verder ben ik dol op goedkope aanbiedingen. Ook vind ik het leuk om te lezen over de wat minder gebruikelijke bestemming die nog niet overspoeld zijn met toeristen.

11. Welke drie tips heb jij voor andere bloggers?
Ik ben net zelf begonnen met bloggen en nu moet ik al tips geven? Grappig. Ik zal het dicht bij mezelf houden.
– Probeer zo fout mogelijk Nederlands te typen. Ik kan soms compleet afhaken als een tekst vol typ- en spelfouten zit.
– Laat je niet gek maken. De een kan leuker schrijven, de ander maakt mooiere foto’s, weer een ander is een kei met de techniek. Je kan niet in alles goed zijn.
– Have fun! Voor mij is bloggen een uit de hand gelopen hobby en zolang ik het op deze manier benader, kan er ook niks misgaan en is het vooral heel erg leuk.

Voor de Blog Tag nomineer ik:
Hier ga ik eens even op studeren. Volgens mij zijn er al vele bloggers voor mij genomineerd en om niet iedereen met dit lijstje lastig te vallen, zal ik op onderzoek uitgaan. Wordt dus vervolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s