Vanuit de kantoorjungle naar de Camino Frances

IMG_1559.a76ef047d8d24c03823acdf41c4ee7c8Honderden kilometers lopen, lopen en maar doorgaan, met of zonder apostel Jacobus in gedachten. Stilte, rust, afzien en vooral heel veel kilometers wandelen. Dag in dag uit, in de brandende zon zonder schaduw volg je de gele pijlen of Jacobs schelpen op weg naar de volgende albergue. Dit zijn in het kort de kenmerken van de stokoude pelgrimsroute, de Camino Frances naar Santiago de Compostella. Waar vroeger geloof en religie de boventoon voerden, zijn de tegenwoordige pelgrims een stuk moderner. Jong en oud, met of zonder werk/geld, mannen en vrouwen, gelovig of niet. Maar de meesten toch wel met een smartphone of tablet in de hand of rugzak. Klik op de foto om meer over de Camino te weten te komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s