Oh denneboom, oh denneboom…..

Het is weer die tijd van het jaar. De donkere lange dagen voor Kerst. ’s Avonds in het donker van huis en ’s avonds weer in het donker thuis komen. Gelukkig is het thuis warm, mooi versierd en heerst er een gezellige sfeer. De kerstboom maakt in de meeste landen deel uit van de jaarlijkse kerstversiering. Bij mij dit jaar niet, omdat ik rond Kerst in Istanbul zit.

Geheel in stijl van TravEllenineurope.com heb ik voor jullie een overzicht gemaakt van de mooiste kerstbomen die op dit moment in Europa te vinden zijn. Reis je even met me mee? Welke boom is jouw favoriet? Of heb je er nog een mooie boom aan toe te voegen? Ik hoor het graag en ben heel benieuwd naar jullie reacties.

Xmas Madrid

1. Spanje, Madrid: Deze mooie boom staat op de Puerta del Sol tegenover de klokkentoren waar ook oud en nieuw door de Madrilenen wordt ingeluid. Dit is een van de drukste pleinen in de stad. Het is zelfs mogelijk om in deze boom te klimmen, 12 verdiepingen hoog!

 

Xmas Londen

2. Engeland, Londen: Sinds 1947 ontvangt Londen jaarlijks vanuit Oslo een grote kerstboom als blijk van dank voor de hulp van Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De boom op Trafalguar Square wordt versierd met honderden losse lampen die in een verticale lijn naar beneden hangen. Wat een setting. En Londen is natuurlijk al Kerst-stad nummer 1.

 

Xmas Paris

3. Frankrijk, Parijs: De mooiste bomen zie je toch wel bij het bekende warenhuis Galleries Lafayette op de Hausman Boulevard. Voor het eerst hebben ze hier bedacht een 25 meter lange kerstboom op z’n kop aan het plafond te hangen. Elk uur kan je hier terecht voor een licht- en geluid show. Kerst staat hier in het teken van monsters, wat ik toch wel een bijzondere keuze vind. Als ze je tijdens het shoppen maar met rust laten!

 

Xmas Lisboa

4. Portugal, Lissabon: De grootste kerstboom van Europa bevind zich in Lissabon. De Praca do Comercio boom is gemaakt van staal en uniek in zijn soort. Duizenden lampjes zitten er in. Recent heb ik een keer kerst in Lissabon meegemaakt en een boom als deze vergeet je niet snel meer. Een plaatje!

 

 

Xmas ijsselstein5. Nederland, Ijsselstein: Sinds 1992 wordt bijna elk jaar de grootste kerstboom van de wereld opgetuigd. 120 lampen worden in de tuidraden van de zendmast bij Lopik gehangen. Met z’n bijna 370 meter hoogte is de ‘kerstboom’ vanuit de auto in de files op de A2, A12 en A27 goed te zien. Ik rij hier zelf regelmatig langs en vindt het uitzicht elke keer weer genieten.

 

Xmas Mount Ingino6. Italie, Mount Ingino: Even buiten Bubbio siert deze kerstboom de (ja, wel) Mount Inging. Deze ‘boom’ wordt gevormd door allemaal op zich staande bomen die verlicht worden in de vorm van een hele grote kerstboom. En groot is ie zeker met een breedte van 350 meter. De boom heeft zelfs het Guiness Book of World Record gehaald.

 

Xmas Vatican

7. Vaticaanstad, St. Pieterplein: De paus heeft aan het begin van de week de verlichting ontstoken bij Mount Ingino, op het St. Pieterplein moet dit nog gebeuren. Maar wat is er nu sfeervoller dan het verlichte St. Pieterplein met een mooie verlichte boom als deze? De omgeving is er sowieso al sprookjesachtig. Vooral zo rond kerst.

 

 

Xmas Moscow

8. Rusland, Moskou: Een immense kerstboom staat jaarlijks op het Rode Plein in Moskou tot eind januari, want de Russen vieren kerst wat later dan wij. Tegen de achtergrond van het Kremlin kun je er schaatsen op de ijsbaan en met kermisgeluiden op de achtergrond. Ook is er een kerstmarkt waar flink gezongen wordt en gedanst, want je moet toch iets doen tegen die kou.

 

Xmas Berlin

9. Duitsland, Berlijn: Heel Duitsland staat bekend om zijn gemutliche kerstmarkten en ook in Berlijn kom je op dit gebied volledig aan je trekken. Overal ruik je gluhwein, koffie, zoetigheid en soepen en op elke hoe brandt een gezellige vuurkorf met een knetterend vuurtje. De boom bij de Brandenburger tor is groot en vol lampjes maar het is vooral de setting die bijna niet beter kan.

 

Xmas Vilnius

10. Litouwen, Vilnius: En last but not least deze mooie boom in het goed bewaarde oude centrum van Litouwen. Het aansteken van de lampjes vindt op een feestelijke manier plaats. Tegelijkertijd het startsein om in het hele centrum ook de feestverlichting te ontsteken en de ijsbaan in gebruik te nemen. Ik weet uit eigen ervaring hoe sfeervol het centrum van Vilnius is en kan me dan ook goed voorstellen hoe gezellig het hier rond kerst moet zijn.

Heb jij nog mooie kerstbomen in Europa gezien die zeker in dit rijtje thuis horen? Ik ben heel benieuwd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s