Italië heeft Rome, maar Spanje heeft Merida

IMG_0863Rome is een van mijn favoriete steden. Het Italiaanse leven, de mooie winkels, de fijne pleinen, de heerlijke restaurantjes. Tel daar de te bezichtigen plekken bij op en dan weet je dat je niet om Rome heen kunt. Maar… het is er er altijd druk, je hebt lange wachtrijen voor de bekende museums en de prijzen liggen hoger dan op andere plekken in Italie.

Afgelopen najaar kwam ik in Merida (Spanje) aan. Merida is een niet zo bekende stad in de ook al niet zo toeristisch provincie Extremadura. De stad was ooit een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Tweeduizend jaar later is de Romeinse erfenis hier groter dan in welke andere Spaanse stad dan ook. Veel van die schatten en monumenten zijn nog opvallend goed bewaard gebleven. In Merida kan je een interessant kijkje in de geschiedenis nemen en heb je tegelijkertijd een goedkope en originele stedentrip, ver weg van de gebaande paden. Een goedkope meerdaagse bezoekerspas kan je voor €12 op de kop tikken. De meest interessante monumenten zijn in willekeurige volgorde het theater, het aquaduct, het circus, de brug over de Guadiana, de boog van Trajano en de tempel van Diana.

Op de gezellige en intieme Plaza Mayor hebben we onder het genot van een grote mojito met wat Spaanse tapas, de dag afgesloten. Merida is wat mij betreft zeker een aanrader voor een leuke, korte stedentrip. De dichtstbijzijnde luchthaven waar je vanuit Nederland goedkoop op kunt vliegen, is Sevilla.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s