De krul erin

IMG_0700Op de een of andere manier lijkt het wel of Zuid-Europese vrouwen er altijd verzorgder en stijlvoller uitzien dan ik. En al helemaal als ik op reis ben. Hoeveel ik mijn best ook doe, er zijn van die vrouwen waar nooit een haartje scheef zit, er geen pukkels of wallen te bekennen zijn en waar een zongebruind huidje in combinatie met een grote zonnebril en mooie merk tas, het perfecte totaalbeeld completeren. Jaloersmakend zal ik maar zeggen.

Inmiddels ben ik er achter dat daar wel wat hulp voor ingeschakeld wordt. In Italie door de parrucchiere en in Spanje door de peluqueria. Instituten die wij kapper noemen en waar je in Nederland in de regel naar toe gaat om je haar te knippen. Inmiddels ben ik er achter dat dat in de meeste Zuid Europese landen van ondergeschikt belang is. Er wordt vooral veel gewassen en gefohnd.

Het haren laten fohnen in het buitenland heb ik inmiddels tot ‘hobby’ verheven. Vaak gebeurt dit ook nog in combinatie met een rugmassage tijdens het wassen en nagels bijwerken tijdens het fohnen. De krullen worden er mooi in gefohnd. Het is voor mij een super leuke manier met de locale bevolking in contact te komen en wat meer van de gebruiken van het land mee te krijgen. De kapsters vinden het meestal reuze interessant.  Het overkomt me regelmatig dat er foto’s gemaakt worden en dat ik leuke adresjes van hippe restaurantjes of barretjes door krijg.

Voor ongeveer de helft van de kosten van een kappersbezoek in Nederland zie je er in ieder geval voor een paar dagen weer tip-top uit. En met Google Translate en wat foto’s van je zelf (of van een ander) met je gewenste kapsel op je smartphone kan ik het iedereen aanraden. Go girls!

Advertenties

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s